Suzuki teacher training voor blokfluitdocenten

Vanwege het gevaar van corona-besmetting is het begin van de level 1-cursus die ik vanaf oktober 2020 zou gaan geven uitgesteld tot de omstandigheden gunstiger zijn.

Suzuki-docenten zijn opgeleid om kinderen vanaf een jaar of drie, vier te begeleiden in hun muzikale groei door middel van een positieve en ondersteunende benadering. Deze aanpak heeft ook grote positieve invloed op de sociale en emotionele groei van het kind.

De Opleiding
De volledige Suzuki-opleiding kent vijf niveaus (levels). Het is niet verplicht alle levels te doen. Na het behalen van het level 1 examen ben je erkend Suzuki-docent in alle landen die bij de European Suzuki Association (ESA) zijn aangesloten.

Elk level neemt minimaal een jaar in beslag, maar je kunt er langer over doen. Zo'n level bestaat uit zes weekenden verspreid over het jaar en twee workshops: een vijfdaagse 'Summer School' in Great Malvern, Engeland en voor 2021 een driedaagse workshop in Biezenmortel. De Summer School vormt meestal het begin van de cursus, maar is in 2020 helaas afgelast vanwege de corona-crisis. Elk level wordt eind juli afgesloten met een examen, meestal afgenomen in Great Malvern, vóór het begin van de Summer School.

De Blokfluit Teacher Training is opgezet volgens de richtlijnen van de European Suzuki Association. Om de ESA-level-examens te kunnen afleggen en een erkenning als Suzuki-docent te krijgen, moet een trainee de ESA-opleidingssyllabus voltooien.

Wat leer ik in de cursus?
In de level 1 cursus is allereerst tijd ingeruimd voor 'Suzuki philosophy': de achtergronden en het ontstaan van Suzuki's aanpak. Je leert over zijn pedagogische en didactische aanpak en hoe de ouder(s) betrokken worden bij het leerproces van hun kind. Je maakt je het repertoire van boek 1 tot halverwege boek 2 eigen - 40 stukjes en stukken - en leert het uit je hoofd. Bevat boek 1 voornamelijk (verrassende) kinderliedjes en traditionals, vanaf boek 2 wordt muziek uit het klassieke (blokfluit)repertoire gebruikt.

Je doet gedurende de cursus praktijkervaring op in het lesgeven op de Suzuki-manier en krijgt daar feedback over. Daarnaast observeer je tussen de 20 en 40 uur andere Suzuki-docenten, bij voorkeur in het level dat je aan het doen bent. Dit biedt een waardevolle gelegenheid te leren van ervaren docenten.
Je krijgt handreikingen hoe je de Suzuki-methode inbedt in je lespraktijk.

Voor meer informatie, neem contact op.

Nieuwe datum Suzuki Workshop: 23-25 april 2021 - Jaap Delver Suzuki-Blokfluitonderwijs

Nieuwe datum Suzuki Workshop: 23-25 april 2021

27 mei 2020 - Vanwege de coronacrisis is onderstaande workshop uitgesteld – nieuwe datum: 23-25 april 2021 We zijn zeer verheugd en trots te kunnen aankondigen dat er van vrijdag... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.