De Suzuki-methode

  • Je kunt bij Suzuki-onderwijs erg jong beginnen, vanaf een jaar of drie. Hoe jonger, hoe beter, maar voor sommige kinderen is vier jaar een betere leeftijd. Vanzelfsprekend gaat het er heel speels aan toe, en alles in hele kleine stapjes. Daardoor ervaren kinderen vaak een gevoel van succes.
  • De ouders worden er intensief bij betrokken. Ze zijn aanwezig bij de les en leren tijdens de eerste lessen ook de beginselen van het blokfluitspel. Verder krijgen ze instructies hoe ze hun kind thuis kunnen begeleiden op dezelfde liefdevolle en positieve manier als bij het leren praten.
  • Alle muziek staat op een CD (of het zijn mp3's) die thuis elke dag gedraaid wordt. De kinderen leren op die manier niet alleen de muziek heel goed kennen, maar ze horen van professionele musici hoe mooie tonen op hun instrument klinken en zullen dat, samen met de muzikale expressie, ook na gaan doen. Net als bij het leren praten spelen kinderen de eerste jaren alles uit het hoofd. Noten leren lezen komt pas later.
  • De basis van de Suzuki-methode wordt gevormd door de individuele lessen. Daarnaast zijn er regelmatig groepslessen en concertdagen waarbij de kinderen samenspelen met hun leeftijdsgenootjes en voor elkaar en voor de ouders voorspelen.
  • Door deze aanpak kunnen leerlingen een heel hoog niveau bereiken, hoewel dat niet het primaire doel is. Waar het bij de Suzuki-methode allereerst om gaat is dat kinderen zich op een goede, harmonieuze wijze kunnen ontwikkelen.

Meer informatie op: https://www.suzukimuziek.nl/

Nieuwe datum Suzuki Workshop: 12-14 april 2024 - Jaap Delver Suzuki-Blokfluitonderwijs

Nieuwe datum Suzuki Workshop: 12-14 april 2024

1 augustus 2022 - Van vrijdagmiddag 12 april tot en met zondagmiddag 14 april 2024 zal er weer een Suzuki-workshop zal plaatsvinden in de prachtige Beukenhof in... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.